info@vidnazhitelstvo.com Пн-Пт с 09:00 до 19:00

Посвідка на постійне місце проживання в Україні

1 балл2 балл3 балл4 балл5 балл (3 голосов, рейтинг: 5.00 из 5)
Loading...

Все більше людей цікавляться питанням: як отримати посвідку на постійне проживання? Однією з причин отримання документа те, що багато громадян з інших країн хочуть бути в Україні якомога більше часу. Сьогодні на території нашої країни дозволено перебувати 3 місяці, в окремих випадках 6 місяців. Якщо ви хочете перебувати в Україні більше, ніж вищевказані періоди то вам необхідно зробити документ під назвою «вид на проживання». Він буває двох різних типів: на постійній основі (який видається безстроково) і тимчасової (діє від одного і до трьох років з можливістю його продовження). Документ оформляють з 16-річного віку, але бувають різні випадки і дають дозвіл на оформлення посвідки на проживання і з ранніх років. Для цього від вас потрібна згода обох батьків.

Право на оформлення постійного виду на проживання в Україні мають іноземні громадяни, які отримали дозвіл на імміграцію. Загальний термін отримання такого дозволу до 1 року з моменту подачі необхідних документів. І сам дозвіл діє 1 рік з дати видачі. Це означає, що у іноземця 1 рік на переїзд зі своєї країни в Україні. А також іноземець має пільгові 6 міс з дати видачі дозволу на імміграцію на ввезення своїх цінних речей, автомобіля без сплати будь-яких платежів (мит).
Оформивши посвідку на постійне проживання в Україні, іноземцю необхідно протягом 30 днів зареєструвати своє місце проживання (прописатися). Якщо ж у вас немає квартири будинку де прописатися, ми можемо зареєструвати ас на свою адресу за додаткову плату (Київ, Київська обл).

На даний момент Україна викликає величезний інтерес для іноземців, оскільки в цій країні створена відмінна інфраструктура, величезна кількість робочих місць, а також найкращі умови для життя. Але для того, щоб на законних підставах перебувати в цій країні тривалий проміжок часу, необхідна посвідка на тимчасове проживання.

Якими особливостями володіє посвідка на постійне проживання?

Якщо іноземець приїжджає на територію України, то йому дозволяється перебувати в цій країні не більше 90 днів протягом 180. Досить часто цього періоду недостатньо, щоб вирішити всі питання, які можуть бути пов’язані з навчанням, лікуванням, роботою або сімейним станом.

При наявності істотних підстав, людина має можливість оформити посвідку на постійне проживання, щоб законно перебувати в цій країні. Такий документ заміняє іноземцю при собі посвідчення особи і його можна використовувати у всіляких адміністративних установах.

При певних умовах або через декілька років після використання тимчасової посвідки на проживання буде можливість оформлення постійної посвідки на проживання. Вона має досить великі переваги, оскільки статус видається на все життя, тому його не потрібно кожен рік продовжувати, та витрачати гроші на поліс медичного страхування і консульський збір.

Як можна оформити посвідку на постійне проживання?

Для оформлення цього статусу необхідно пройти через кілька бюрократичних етапів. Дуже важливо дотримуватися наступної інструкції:

  • зібрати всі необхідні документи;
  • написати заяву про оформлення посвідки на постійне проживання;
  • зачекати термін, що дається на розгляд міграційною службою;
  • отримати офіційне повідомлення про рішення міграційної комісії.

Важливо враховувати, що якщо людина хоче подати документи для отримання посвідки на постійне проживання, то їй необхідно мати право на перебування в Україні не менше двох тижнів. Саме за цей проміжок часу буде винесено офіційне рішення міграційної служби.

Якщо воно виявиться позитивним, то в такому випадку іноземець отримає оформлену постійну посвідку на проживання, де буде вказана вся контактна інформація, а також фотографія цієї людини. Якщо іноземцю буде відмовлено в наданні цієї послуги, то обов’язково вказується причина, по якій було прийнято таке рішення.

Після того, як проблема була нейтралізована, то можна буде повторно подавати документи. Наприклад, могла бути відсутня певна довідка або її неправильно оформили.

Які документи потрібні для оформлення постійної посвідки на проживання?

  • квитанція про сплату державного мита;
  • три кольорові фотографії;
  • поліс медичного страхування;
  • документ, що дає підстави для отримання посвідки на проживання;
  • посвідчення особи з перекладом на державну мову.

Вкрай важливо, щоб кожна довідка обов’язково була завірена нотаріусом і була офіційно зареєстрованою. Найголовнішим документом є довідка, що дає право на ППП. Це можуть бути такі документи:

  • дозвіл на працевлаштування;
  • студентський квиток;
  • свідоцтво про шлюб.

Це далеко не повний перелік, але він є найбільш поширеним. Також посвідка на постійне проживання може бути оформленою тими іноземцями, які мають близьких родичів громадян України або людей зі постійним видом на проживання. Є досить широкий перелік категорій і груп людей, які мають право на отримання цього статусу.

Що дає посвідка на постійне проживання?

  • можливість отримати навчання в Україні;
  • можливість перебувати в межах країни необмежену кількість часу;
  • ви можете стати студентом наших навчальних закладів та отримати українську освіту;
  • у жителів, що володіють цим документом можливість стати повноправним громадянином нашої країни;
  • також, з посвідкою люди можуть отримувати безперешкодну банківську допомогу;
  • у вас можливість працювати без надання додаткових документів.

Якщо виникнуть питання з оформленням необхідних документів, а також щодо подачі заяви, то в такому випадку краще всього скористатися послугами перевірених юристів.

Наши специалисты всегда готовы проконсультировать Вас и ответить на все вопросы.

Мы поможем Вам оформить временный вид на жительство в Украине по доступной цене и в кратчайшие сроки!

Остались вопросы?
Звоните прямо сейчас
Или оставьте свой номер - перезвоним в течении 2-x минут