1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 оценок, среднее: 5,00 из 5)
Загрузка...

Посвідка на постійне місце проживання в Україні

Посвідка на постійне проживання на території України – це документ, який надає офіційне та легальне право на проживання в державі протягом невизначеного періоду. Таким чином, цей дозвіл не має обмеження терміну його дії.

Слід зазначити, що згідно з Законом України «Про імміграцію» громадяни іноземних держав, які отримали посвідку на постійне проживання, прирівнюються у своїх правах до громадян України. Серед них можна виокремити наступні:

  • право на освіту;
  • право на отримання громадянства України;
  • право на працевлаштування без додаткових дозволів;
  • право на пенсійне забезпечення тощо.

Важливим моментом є те, що перед процедурою оформлення посвідки необхідно отримати дозвіл на імміграцію. Але це є єдиним і неподільним процесом.
Найпростіший спосіб зупинитися в Україні надовго — це отримати тимчасову посвідку на проживання. На жаль, цей документ має обмежений термін дії — 1 рік, правда, його можна регулярно продовжувати. Оформити дозвіл на імміграцію можна за пару тижнів.

Слід зазначити, що Законом України «Про імміграцію» встановлено досить широкий перелік можливих підстав на оформлення посвідки. Основними з них є наступні:

  • родичі першої лінії – громадяни України;
  • територіальне походження;
  • батьки, подружжя, діти, які вже отримали посвідку на постійне проживання в Україні;
  • статус біженця, опікуна або піклувальника громадян України тощо.

Перелік підстав  не є фіксованим, оскільки він змінюється в залежності від конкретного випадка та ситуації.

Основним документом на отримання постійної посвідки в Україні вважається документ, який підтверджує підставу. Крім цього необхідно мати принаймі один в’їзд на територію України на момент подачі документів. Окремо слід зазначити, що для громадян країн, із якими встановлено візовий режим, необхідною умовою є наявність візи в паспорті.

Процедура оформлення посвідки на постійне проживання на території України передбачає такий порядок дій:

  1. Збір необхідного пакету документів (заява, паспорт, дозвіл на імміграцію, квитанція про сплату державного мита, чотири фотографії, довідка про присвоєння ідентифікаційного коду тощо);
  2. Звернення до територіального відділу ДМС України;
  3. Подання заяви на отримання посвідки та зібраних документів;
  4. Отримання посвідки на постійне місце проживання у ДМС України.

Необхідно наголосити на тому, що отриманий документ повинна бути замінена, коли буде досягнуто 25-річного та 45-річного віку.

Без подібного документа, як відомо, іноземець може перебувати на просторах нашої країни тільки дев’яносто днів, а потім на стільки же часу змушений виїжджати на батьківщину. Для вирішення нескладних проблем і візитів до родичів, три місяці є терміном цілком достатнім. Якщо ж нерезидент планує вирішувати в нашій країні якісь більш масштабні завдання, йому не обійтися без документа, який дозволить йому не підкорятися згаданого тимчасового ліміту.

Відомо, що посвідка може бути двох форматів — тимчасовою і постійною. Що стосується тимчасової, то отримати її простіше, однак проблему знаходження в країні вона раз і назавжди не вирішує, раз на рік Вам неминуче доведеться повторювати процедуру придбання. З постійною ситуація інша, одного разу отримавши її, Ви назавжди забуваєте про всі проблеми, пов’язані з легалізацією.

Терміни та вартість отримання посвідки на постійне проживання в Україні

Спершу про терміни. Посвідка на постійне проживання в Україні зазвичай отримується в кілька етапів:

  • по-перше, це дозвіл на імміграцію. Практика демонструє нам, що в рамках стандартної процедури він оформляється близько року;
  • по-друге, збір всіх потрібних документів, які у Вас попросять в міграційному органі. Готуйтеся до того, що на це піде не менше кількох місяців;
  • фінальний етап це, власне, отримання самої посвідки на постійне місце проживання. У теорії це тиждень, на практиці ж термін може відчутно зрости в силу певних зовнішніх чинників.

Тепер про вартість. Тут все індивідуально, особливо якщо мова йде про прискорену процедуру придбання. Тут до уваги братиметься і загальна складність Вашої ситуації, і кількість відсутніх документів, та строки придбання, на які Ви розраховуєте.

Хто має право отримати вид на постійне проживання?

Постійна посвідка передбачає два варіанти придбання документа : за квотою або ж поза нею. Що стосується першого способу, то щороку держава оголошує, скільки мігрантів вона готове прийняти. У встановлену кількість, як правило, входять такі категорії нерезидентів:

  • вузькопрофільні фахівці, якими цікавиться держава Україна;
  • «великі» інвестори;
  • іноземці, які вже колись мали українське громадянство;
  • крім того, сюди відносяться родичі українських громадян (наприклад, бабусі, дідусі, онуки або брати).

Ви можете завантажити заяву для оформлення посвідки на постійне проживання.

Кому дається посвідка в Україні поза квотою?

Що стосується «привілейованих» іноземців, то до них відносяться такі категорії:

  • перш за все, це діти або батьки українських громадян, тобто самі найближчі їхні родичі;
  • подружжя, які прожили разом два роки, причому один з них повинен бути українським громадянином;
  • люди, які офіційно опікуються українськими громадянами.

Основна перевага співпраці з нашою компанією полягає ось у чому: процес придбання постійного місця проживання з нами це максимально проста і швидка процедура. Ви приносите нам тільки паспорт і документ, що підтверджує право на переселення, а оформленням інших документів ми займемося самі. Таким чином, Ви витрачаєте всього близько години і отримуєте від угоди максимальний результат.
Будучи іноземцем, ви маєте право перебувати на території України протягом 3-х місяців без особливих документальних дозволів. При необхідності можна продовжити перебування ще на 3 місяці. Згідно з чинним законодавством України, період перебування осіб, які не мають громадянство, не може сукупно перевищувати 180 днів на рік. Якщо ваша мета залишитися довше, а також займатися будь-яким видом діяльності (навчання, бізнес) ми готові допомогти вам і прискорити оформлення посвідки на постійне проживання або отримання тимчасового виду на проживання. Продовження посвідки на проживання також входить в нашу компетенцію, ми зможемо посприяти в цьому, підготувавши необхідний пакет документів до закінчення терміну.

Переваги оформлення посвідки на постійне проживання:

  • немає необхідності оформляти візу, перебуваючи в країні понад 30 днів;
  • офіційне працевлаштування без отримання дозволу від центру зайнятості;
  • відсутність необхідності придбання медичної страховки, а також оплати зборів.

Ви маєте право отримати постійний вид на проживання в Україні якщо:

  • мета вашого приїзду робота в науковій або культурній сфері;
  • близькі родичі громадяни України;
  • ваші прямі родичі вже оформили посвідку;
  • ви здійснили інвестиції в економіку країни в сумі від 100 000 американських доларів;
  • ви маєте статус біженця, і ваше безперервне проживання на території України сягає трьох років і вище.

Ми допоможемо іноземцям або особам без громадянства оформити посвідку на постійне проживання на території України в найкоротші терміни та за прийнятною ціною!