info@vidnazhitelstvo.com Пн-Пт с 09:00 до 19:00

Посвідка на постійне проживання в Україні іноземцям

1 балл2 балл3 балл4 балл5 балл (3 голосов, рейтинг: 5.00 из 5)
Loading...

Одного бажання і благих намірів переїхати в Україну – замало. Як і в будь-якій країні світу, тут є вимоги до іммігрантів і свої правила, як правильно оформити посвідку на проживання в Україні.

Як отримати посвідку на постійне місце проживання в Україні

Отже, Кабінет міністрів ухвалив, що право отримати постійну посвідку на проживання в Україні мають:

  • вчені та діячі культури, якщо вони збираються працювати за фахом на благо України;
  • спеціалісти і робітники, яких гостро не вистачає в країні;
  • особи, які інвестували в економіку України. Але врахуйте: інвестиції повинні бути офіційними, а їх сума – не менше 100 тис. Американських доларів;
  • родичі громадянина України (рідний брат / сестра, дідусь / бабуся, онук / онука);
  • колишні громадяни України;
  • батьки, чоловік / дружина іммігранта та його неповнолітні діти;
  • іноземці, які прожили в Україні безвиїзно три роки з дня надання їм статусу біженців або притулку в Україні.

Не потрапляєте в жодну з категорій, яка дозволила б оформити постійну посвідку на проживання в Україні? Засмучуватися рано. Існує ще один список – так би мовити, позаконкурсний. Згідно з ним постійно жити в країні мають право:

  • чоловік / дружина, якщо другий з подружжя громадянин України. Але в шлюбі треба перебувати не менше двох років;
  • опікуни громадян України, а також особи, якими опікуються громадяни України;
  • іноземці, які народилися на території України;
  • особи, що представляють державний інтерес для України;
  • зарубіжні українці, їхні дружини і діти, якщо вони разом в’їжджають на територію України.

В’їзд тільки для здорових

Вам доведеться побігати по лікарнях і зібрати кілька довідок. Якщо ви серйозно хворі, в імміграції вам можуть відмовити. Список хвороб, з якими не в пускають в Україну, затверджений Міністерством охорони здоров’я. Для того, щоб зробити посвідку на постійне проживання в Україні, потрібні документи, що підтверджують, що ви не страждаєте алкоголізм, токсикоманію, наркоманією, туберкульозом, ВІЛ та деякими іншими інфекційними захворюваннями.

Зі здоров’ям все ОК? Тоді вирушайте в посольство або консульство України за місцем проживання. Ви вже в Україні? Тримайте шлях в Державну міграційну службу (підрозділ за місцем проживання). У цих установах вам розкажуть, як написати заяву на імміграцію. Заява подається особисто! Зверніть увагу: якщо, наприклад, мати зібралася іммігрувати в Україну разом з дітьми, їй знадобиться заяву чоловіка (завірене нотаріусом) про те, що у нього немає претензій і він не проти виїзду дітей.

Список документів для отримання посвідки на постійне проживання в Україні:

  • Заява про отримання дозволу на імміграцію в Україну.
  • Паспорт або посвідчення особи, плюс копія цього документа.
  • Завірений нотаріально переклад українською мовою всіх сторінок паспорта / посвідчення особи.
  • Підстава щоб отримати дозвіл на імміграцію (свідоцтво про шлюб з громадянином України, підтвердження родинних стосунків з громадянином України і т.д.).
  • Документ про місце проживання в Україні, а також в країні громадянства.
  • Квитанція про сплату державного мита або документ, що підтверджує наявність пільг по її сплаті.
  • 4 фотографії 3,5 × 4,5 см на матовому папері.
  • Копія документа про реєстрацію в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків (за наявності).
  • Довідка про несудимість.
  • Клопотання приймаючої сторони щодо оформлення вашого дозволу на проживання відповідно до категорії іноземців та осіб без громадянства, які прибули в Україну на тимчасове проживання (якщо інше не передбачено міжнародними договорами).
  • Підтвердження від приймаючої сторони (виписка з банку, довідка з місця роботи). Простіше кажучи, доказ того, що в Україні є людина, у якого достатньо грошей для утримання іммігранта.

Отримавши такий пакет документів, працівник міграційної служби перевіряє, чи всі довідки, копії ви принесли, дивиться, справжні документи, і т.д. В цілому заяву можуть розглядати рік. Якщо все в порядку, вам видадуть дозвіл на імміграцію. Далі іноземцю слід оформити річну візу, приїхати в Україну і протягом п’яти робочих днів звернутися в службу з питань імміграції. Вона зобов’язана протягом тижня оформити вам посвідчення на постійне проживання. 

Ви також можете отримати у нас такий документ, як посвідка на тимчасове проживання в Україні або отримати безкоштовну консультацію – для цього залиште заявку і ми вам зателефонуємо!

Наши специалисты всегда готовы проконсультировать Вас и ответить на все вопросы.

Мы поможем Вам оформить временный вид на жительство в Украине по доступной цене и в кратчайшие сроки!

Остались вопросы?
Звоните прямо сейчас
Или оставьте свой номер - перезвоним в течении 2-x минут