1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (5 оценок, среднее: 5,00 из 5)
Загрузка...

Посвідка на постійне місце проживання в Україні

На даний момент Україна викликає величезний інтерес для іноземців, оскільки в цій країні створена відмінна інфраструктура, величезна кількість робочих місць, а також найкращі умови для життя. Але для того, щоб на законних підставах перебувати в цій країні тривалий проміжок часу, необхідна посвідка на тимчасове проживання.

Якими особливостями володіє посвідка на постійне проживання?

Якщо іноземець приїжджає на територію України, то йому дозволяється перебувати в цій країні не більше 90 днів протягом 180. Досить часто цього періоду недостатньо, щоб вирішити всі питання, які можуть бути пов’язані з навчанням, лікуванням, роботою або сімейним станом.

При наявності істотних підстав, людина має можливість оформити посвідку на проживання, щоб законно перебувати в цій країні. Такий документ заміняє іноземцю при собі посвідчення особи і його можна використовувати у всіляких адміністративних установах.

Головна особливість тимчасового виду на проживання полягає в тому, що він оформляється лише на обмежений проміжок часу. Максимальний термін — один рік. Якщо по закінченню дванадцяти місяців у іноземця збереглися підстави на проживання в цій країні, то він має право претендувати на продовження дії цього статусу.

При певних умовах або через декілька років після використання тимчасової посвідки на проживання буде можливість оформлення постійної посвідки на проживання. Вона має досить великі переваги, оскільки статус видається на все життя, тому його не потрібно кожен рік продовжувати, та витрачати гроші на поліс медичного страхування і консульський збір.

Як можна оформити посвідку на постійне проживання?

Для оформлення цього статусу необхідно пройти через кілька бюрократичних етапів. Дуже важливо дотримуватися наступної інструкції:

  • зібрати всі необхідні документи;
  • написати заяву про оформлення посвідки на проживання;
  • зачекати термін, що дається на розгляд міграційною службою;
  • отримати офіційне повідомлення про рішення міграційної комісії.

Важливо враховувати, що якщо людина хоче подати документи для отримання посвідки на проживання, то їй необхідно мати право на перебування в Україні не менше двох тижнів. Саме за цей проміжок часу буде винесено офіційне рішення міграційної служби.

Якщо воно виявиться позитивним, то в такому випадку іноземець отримає оформлену посвідку на проживання, де буде вказана вся контактна інформація, а також фотографія цієї людини. Якщо іноземцю буде відмовлено в наданні цієї послуги, то обов’язково вказується причина, по якій було прийнято таке рішення.

Після того, як проблема була нейтралізована, то можна буде повторно подавати документи. Наприклад, могла бути відсутня певна довідка або її неправильно оформили.

Які документи потрібні для оформлення постійної посвідки на проживання?

Головною умовою для отримання виду на проживання є наявність пакету документів. Він включає в себе наступне:

  • квитанція про сплату державного мита;
  • три кольорові фотографії;
  • поліс медичного страхування;
  • документ, що дає підстави для отримання посвідки на проживання;
  • посвідчення особи з перекладом на державну мову.

Вкрай важливо, щоб кожна довідка обов’язково була завірена нотаріусом і була офіційно зареєстрованою. Найголовнішим документом є довідка, що дає право на ППП. Це можуть бути такі документи:

  • дозвіл на працевлаштування;
  • студентський квиток;
  • свідоцтво про шлюб.

Це далеко не повний перелік, але він є найбільш поширеним. Також посвідка на проживання може бути оформленою тими іноземцями, які мають близьких родичів громадян України або людей зі постійним видом на проживання. Є досить широкий перелік категорій і груп людей, які мають право на отримання цього статусу.

Якщо виникнуть питання з оформленням необхідних документів, а також щодо подачі заяви, то в такому випадку краще всього скористатися послугами перевірених юристів.