Як отримати громадянство України

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (3 оценок, среднее: 5,00 из 5)
Загрузка...

Що потрібно для отримання громадянства України

В останні роки іноземці все частіше задають питання юристам, що потрібно для отримання громадянства нашої країни. Зазвичай мова йде про жителів сусідніх держав, біженців та представників менш благополучних держав. З інтеграцією країни до ЄС очікується різке підвищення інтересу до України іноземців.

Отже, як отримати громадянство України? Це непростий процес. Людина, яка претендує на нього, повинен відповідати ряду вимог. Так, треба, щоб претендент безперервно знаходився в країні не менше п’яти років і вільно володів мовою. До того ж він повинен мати фінансові засоби. Ну і, звичайно, вступ до громадянства означає визнання положень Конституції.

Для того щоб почати процес, доведеться зібрати ряд документів. Допомогти в цьому здатні досвідчені юристи. Фахівці обізнані про всі нюанси і підводні камені. Вони зуміють прискорити оформлення паперів.

Без яких документів не вдасться стати громадянином України? Вам знадобиться скласти заяву і прикласти до нього три фотокартки. Це також необхідно для таких документів, як посвідка на тимчасове проживання та посвідка на постійне проживання в Україні для іноземця. Буде потрібно також підтверджує декларація про відсутність іноземного громадянства.

Чи не варто набути громадянство без документа, який буде свідчити про те, що гроші ви отримуєте законним способом. Однак як, не будучи українцем, зайняти хорошу посаду? Для цього вам потрібно отримати дозвіл на роботу в Україні. Оформляється воно всього на рік. На цей же час його можна пролонгувати після того, як період дії закінчиться. Працювати без документа не можна це загрожує штрафами.

Далі в папку з паперами слід вкласти довідку про те, що ви знаєте мову країни. Для цього доведеться пройти тест.

Ну і, само собою, важливо підтвердити той факт, що ви не покидали територію держави останні п’ять років (відпустка і відрядження не береться до уваги). Надайте вид на проживання в Україні. Ви зумієте його отримати, якщо почнете працювати офіційно або вступите на навчання до місцевого ВНЗ. Також претендувати на документ можуть люди, які співпрацюють з компаніями-власниками іноземного капіталу, працівниками в міжнародних ЗМІ.