Вид на проживання в США

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 оценок, среднее: 5,00 из 5)
Загрузка...

Посвідка на проживання в США

Якщо Ви поставили собі за мету отримати посвідку на проживання в США, то Вам слід прочитати цю статтю. Ми не будемо розглядати всі можливі варіанти переїзду в США, тому що еміграційний законодавство США дуже об’ємне і включає в себе безліч екзотичних способів отримання посвідки на проживання. У цій статті ми розглянемо 5 основних способів отримання посвідки на проживання в США, людині середнього достатку без великих капіталовкладень і родичів в США.

Спосіб №1

Виграш Грін Карти

Візовим департаментом США щорічно розігрується 50000 віз за програмою Грін кард. Ця квота поширюється на всі країни-учасники. Кожна країна може отримати не більше 7% віз від загальної кількості. Імовірність виграшу грін карти не велика, тому що участь у безкоштовній лотереї беруть мільйони охочих. Згідно статистики візового департаменту США, відсоток виграшу європейських країн в 2014 році склав 1,31%, з них: Україна отримала 4679 віз, Росія 4103, Узбекистан 4368, Білорусія 1466. В середньому відсоток виграшу грін карти становить 1 до 80 але якщо Ви граєте разом з дружиною (чоловіком), то Ваші шанси зростуть вдвічі, тому що який переміг член сім’ї має право взяти з собою дружину (чоловіка) і дітей віком до 21 року. Детально про участь в розіграші лотереї Грін Кард читайте тут.

Спосіб №2

Робоча віза в США (віза категорії H-1B)

Америка постійно залучає фахівців, тим більше, зараз кадровий ринок США на підйомі. Однак одна суттєва обставина, потрібно бути дійсно фахівцем, тому американська компанія повинна вибрати саме Вас, як унікального фахівця, необхідного саме їх компанії. Фірма, що бере Вас на роботу, повинна довести в консульстві, що американські громадяни не претендують на це місце, або не можуть виконати цю роботу належним чином. Вся фінансова складова оформлення документів лягає на роботодавця. Згідно із законом, Ви не можете оплатити ці витрати самі, тому що іммігранту заборонено оплачувати витрати на легалізацію за робочою візою.

Спосіб №3

Шлюб з громадянином США (віза категорії K)

Якщо Ваша одруження трапиться по любові, то звичайно ж, візу Ви напевно отримаєте, попередньо довівши на інтерв’ю у візовому консульстві свою любов до громадянина США. Але якщо Ви плануєте укласти фіктивний шлюб, то хотілося б вас застерегти відмовитися від цього сумнівного способу. По-перше, велика ймовірність обману. По-друге, навіть якщо Ви потрапите на чесного посередника, Вам напевно попадеться ненадійний партнер (чоловік, дружина). Справа в тому, що люди беруть участь в подібних «операціях» дуже сумнівні. Вони можуть бути алко- або наркозалежними, раніше судимими, або просто безвідповідальними людьми, які не знайшли іншого способу заробити. Рівень відповідальності цих суб’єктів перебуває на дуже низькому рівні. Якщо Ви все ж ризикнете і виберете такий спосіб отримання посвідки на проживання, все може закінчитися тим, що ваш майбутній супутник життя просто не прийде на інтерв’ю, або забуде Ваше ім’я на співбесіді.

Імовірність провалу на інтерв’ю дуже велика, крім того, це може поставити хрест на Вашій американську мрію, адже згідно американського законодавства, порушення такого характеру, кримінальною відповідальністю. До того ж це дуже дорого, середня вартість фіктивного шлюбу обійдеться вам близько 25 30 тисяч доларів. Настійно рекомендуємо Вам не використовувати такий спосіб для отримання посвідки на проживання.

Спосіб №4

Віза бізнесмена в США (віза категорії L1)

Віза бізнесмена або внутрішньокорпоративний переклад. У разі якщо компанія, співробітником якої ви має представництво в США, Ви можете бути відправлені на роботу в американську філію. Наприклад, російська фірма торгує американської одягом, тобто ця фірма закуповує одяг в США, для її подальшої реалізації на території Росії. Такому підприємству може знадобиться людина, працівник їх підприємства, який працював би в США для контролю якості товару, що купується. Якщо Ви досить довго пропрацюєте в Американському представництві цієї фірми, то Вам можуть відкритися шлях до отримання грін карти.

Спосіб №5

Політичний притулок в США

Напис на табличці Статуї СвободиДля багатьох це звучить дико, але насправді цим способом користуються багато іммігрантів. Варто зазначити, що Сполучені Штати спочатку формувалися як країна політичних біженців, навіть напис внизу статуї свободи свідчить: «Наведіть до мене всіх втомлених, всіх бідних, спраглих дихати повітрям свободи». Люди, що не знайшли свого місця в Європі, що витісняються за релігійною ознакою і т.д. приїжджали в Америку. Тому спочатку Сполучені Штати формувалися з переслідуваних людей.

Згідно доповідей держдепартаменту США з прав людини, проведений аналіз захисту прав людини в колишніх країнах СРСР показав, що він знаходиться на критичному рівні, майже у всіх колишніх республіках. Порушуються виборчі права, права на самовираження, переслідування за національною ознакою, переслідування національних меншин, релігійних меншин, сексуальних меншин і т.д.

Будь-яка людина, так чи інакше, є представником якогось меншини. Тому знайти спосіб довести подібні переслідування цілком можливо. Єдина складність полягає в тому, щоб подати на документи політичний притулок, Ви повинні фізично знаходиться на території США. Тобто спочатку, Ви можете приїхати в США по будь-візі, туристичної, гостьової і т.д. Хоча цей процес досить тривалий, він цілком реальний.

Якщо Вам вдасться подати документи на статус біженця, Ви зможете знаходиться на території США до тих пір, поки Ваше питання не буде вирішене. Крім статусу біженця, Ви отримуєте вид на проживання, а також досить істотний набір соціальних пільг. Крім цього, ви зможете викликати до себе свого чоловіка (дружину) і дітей віком до 21 року. Пробувши в статусі постійного жителя 5 років, ви зможете подати документи на отримання громадянства.

Сподіваємось, ця інформація допомогла Вам розібратися в реальних способах легалізації в США.