Вид на проживання в Португалії

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 оценок, среднее: 5,00 из 5)
Загрузка...

Посвідка проживання в Португалії

Отримання ВНЖ в Португалії це процес, який складається з двох стадій, перша стадія це прохання візи резидента, друга стадія це безпосередньо звернення за отриманням дозволу на проживання. У процесі отримання візи резидента заявник повинен описати мету своєї заяви, а також надати суду докази своїх здібностей і підтвердження наявності фінансових коштів, достатніх для того, щоб влаштуватися в Португалії з певною метою. Тільки після того, як отримана імміграційна віза (або віза резидента, яка видається зазвичай на 4 місяці), настає друга стадія. На цій стадії заявник прибуває до Португалії і підтверджує, що він виконує ті умови, заради яких просив імміграційну візу, а також подає заяву і супровідні документи на отримання посвідки на проживання в Португалії.

Типи резидентських віз:

  • Візи для працівників (трудові контракти)
  • Візи для незалежних працівників і підприємців
  • Візи для громадян, які мають намір проводити дослідження, викладати у ВНЗ або виконувати висококваліфіковану роботу в Португалії
  • Візи для заможних пенсіонерів
  • Візи для студентів
  • Візи для релігійних діячів, місіонерів і членів релігійних організацій

Відразу ж обмовимося, що наша компанія працює з усіма типами віз, крім робочих і студентських (пункти один і п’ять в класифікації вище).

Загальні документи, необхідні для імміграційних віз до Португалії:

  • заяви
  • Декларація наміри і фінансова спроможність
  • Медична довідка
  • Підтвердження наявності адекватного житла в Португалії
  • Довідка про відсутність судимості
  • дійсний закордонний паспорт
  • Страховий поліс, що покриває Португалію
  • Інші документи, які може зажадати консульство в підтвердженні наданих документів і відомостей.

Для незалежних працівників (self-employed) і підприємців додатково потрібні такі документи.

  • Для self-employed і вільних (творчих) професій:
  • Документ, виданий банком, що підтверджує відкриття рахунку в EUR
  • Пропозиція контракту, якщо це доцільним
  • Підтвердження особливих кваліфікацій, якщо Якщо може бути застосовано до ситуації заявника, то статут компанії, заснованої заявником в Португалії

Для підприємців та інвесторів:

У певних випадках тим, хто бажає інвестувати в Португалію, буде видана резидентський віза після перевірки одного з наступних умов:

  • Декларація заявника, в якій говориться, що він здійснив або має намір здійснити інвестицію в Португалії, включаючи опис природи інвестиції, тривалості і вартості суми.
  • Статут компанії, заснованої заявником в Португалії або реєстраційний код компанії, якщо
  • Доказ здійснення інвестицій в минулому або, як альтернатива, доказ володіння фінансовими засобами в банках Португалії та демонстрація будь-яким способом свого наміру інвестувати в Португалії.
  • Закон 84/2007 не встановлює якусь особливу суму, яка повинна бути переведена в Португалію для доказу здатності інвестувати, але в той же час цього в ході процесу можуть зажадати португальська влада, які розглядають заяву на ВНЖ. У той же самий час мотивація, яка стоїть за інвестицією, у всіх випадках буде розглядатися з урахуванням балансу інтересів, зокрема, економічного, соціального, технологічного і культурного, щоб оцінити чи представляє це підприємство користь для Португалії.

Продовження посвідки на проживання

Перший раз ВНЖ видається на 1 рік, після закінчення одного року його можна продовжити на 2 роки і потім ще на 2 роки. Після п’яти років проживання в країні можна отримати ПМЖ в Португалії. Ще через рік можна подати на португальське громадянство.

Резиденти Португалії, які мають річний вид на проживання, можуть бути відсутні в Португалії не більше 6 послідовних місяців, або не більше 8 місяців, якщо з перервами. Це означає, що протягом першого року володар ВНЖ зобов’язаний перебувати в Португалії не менше 4 місяців в році. Описане правило відноситься до всього терміну дії ВНЖ, тому з другого року (коли видається вже дворічна картка) вимоги до проживання більш жорсткі, тобто в другій і третій рік людина повинна проводити в Португалії не менше 8 місяців в році. Інакше ВНЖ буде анульований.