Вид на проживання в Іспанії

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 оценок, среднее: 5,00 из 5)
Загрузка...

Посвідка на проживання в Іспанії

Посвідка на проживання для громадян України в Іспанії без права здійснення трудової діяльності дозволяє легально перебувати на території країни протягом всього терміну його дії. Крім того, такий вид на проживання дає своєму власникові право протягом 3 місяців безвізово переміщатися по території інших європейських країн, що входять в зону Шенгенської угоди.

ВНЖ без права на роботу в Іспанії ідеально підходить для громадян України, здатних підтвердити наявність достатніх коштів дляпроживання на території країни протягом всього терміну резиденції. При подачі документів до Консульського відділу Посольства Іспанії в Києві особливу увагу слід приділити довідками, деклараціям і виписками, що підтверджує джерело доходів. Доходи повинні бути не тільки достатніми і стабільними, а й отриманими законним шляхом (оренда і продаж нерухомості, зарплата, участь в статутному капіталі компаній і право на отримання дивідендів, доходи з цінних паперів і т.д.).

Заява на надання посвідки на проживання без права на роботу в Іспанії для українців подається до Консульського відділу Посольства Іспанії в Києві. Подача здійснюється тільки ОСОБИСТО, не допускається подання заяви через посередників за дорученням.

Відкрити вид на проживання в Іспанії для громадян України можливе за поданням наступних документів (оригінал і дві копії кожного документа):

Заява, належним чином заповнена і підписана.
Анкета на отримання національної візи D з 1 фотографією паспортного формату.
Дійсний закордонний паспорт. Термін дії паспорта повинен перевищувати термін дії візи мінімум на один рік, також паспорт повинен містити як мінімум 2 чисті сторінки.
Документ, що підтверджує наявність достатніх фінансових коштів.
Примітка: В якості підтверджуючих документів можуть бути такі:

  • Виписки з банківських рахунків. В обов’язковому порядку повинен бути відкритий рахунок в одному з банків Іспанії.
  • Довідки, що підтверджують джерело доходу: заробітна плата при роботі за наймом або доходи від власного бізнесу, що діє НЕ в Іспанії.
  • Декларації про доходи, що подаються до податкових органів.
  • Офіційні договори продажу або оренди власності.
  • Статутні документи фірм, що діють не на території Іспанії, в яких заявник фігурує в якості співзасновника, що має право на отримання прибутку і або дивідендів.
  • Довідка про несудимість з апостилем.
  • Медична довідка з апостилем, поставленим в міністерстві охорони здоров’я України. В довідці обов’язково повинні бути присутніми наступний текст: «Довідка засвідчує, что пан пані НЕ має тяжких захворювань небезпечна для Суспільства, відповідно до вимог міжнародніх медично-санітарних правил за 2005 рік».
  • Документи, що підтверджують наявність житла для проживання в Іспанії. Бажано представити документи, що підтверджують право власності на нерухомість, розташовану на території Іспанії. В якості альтернативи власності може виступати договір довгострокової оренди житла (на термін не менше 1 року).
  • Медична страховка на весь період перебування в Іспанії.
  • Копії всіх сторінок внутрішнього українського паспорта.

Обов’язкові вимоги до заявника:

  • Заявник не повинен перебувати на території Іспанії нелегально. Так само він не повинен мати заборони на в’їзд до країн, з якими у Іспанії підписані відповідні міжнародні договори.
  • Заявник зобов’язаний провести попередню оплату всіх офіційних платежів за розгляд заяви на надання ВНЖ без права на роботу в Іспанії для громадян України:
  • При подачі документів до Консульського відділу Посольства Іспанії в Києві необхідно буде сплатити консульський збір за національну іспанську візу типу D. Сума консульського збору становить 693 гривні.
  • Також потрібно буде оплатити офіційний збір за видачу дозволу на проживання в Іспанії. Платіжне доручення офіційної моделі 790 (код 052) видається в консульському відділі.