1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (7 оценок, среднее: 5,00 из 5)
Загрузка...

Посвідка на тимчасове місце проживання в Україні

Посвідка на тимчасове проживання – це офіційний документ, який дозволяє іноземному громадянину тимчасове проживання на території Української держави. Це право та підстави на нього регулює та визначає Закон України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства». Дозволяється видача посвідки на тимчасове проживання в державі особам, які досягли 16 років за винятком ситуацій, встановлених Законодавством України. Вона надається на термін 12 місяців, після чого необхідною процедурою є щорічне продовження дії посвідки на місце проживання.

Основними підставами та причинами щодо оформлення тимчасової посвідки на проживання є: працевлаштування в державі, навчання, возз’єднання родини з громадянами України, участь у міжнародних проектах, програмах або заходах, наукова, освітня культурна діяльність тощо.

Продовження посвідки на тимчасове проживання (дозвіл на проживання) в Україні

Для процедури оформлення посвідки на тимчасове проживання перш за все необхідно зібрати пакет документів, який встановлюється залежно від кожного окремого випадку. Обов’язковими документами є:

  • заява згідно зі зразком;
  • підстава оформлення;
  • паспорт;
  • медичний поліс страхування;
  • 4 фотографії;
  • документ-клопотання приймаючої сторони;
  • ідентифікаційний номер.

Підготовлені документи та папери надаються в територіальний орган або в Державну міграційну службу України.
У 2013 році були прийняті нові правила оформлення посвідки на проживання в Україні, введення в 2017 році поправок поки не озвучувалася, але вони можливі.

Оформленням дозволу на імміграцію займається Державна міграційна служба України (колишній ОВІР). Саме туди повинен звернутися здобувач з повним пакетом документів.

Ми Вам пропонуємо консультацію з будь-яких питань про отримання тимчасової посвідки на проживання в Україні, збір потрібного пакету документів, подання заяви до Державної міграційної служби та оформлення тимчасової посвідки на проживання на території України.

Основними перевагами оформлення посвідки на постійне проживання є можливість перетину кордону не пред’являючи міграційну карту, а також можливість користуватися більшістю прав будь-якого громадянина України.

Отримання тимчасової посвідки на проживання в Україні одним з етапів легалізації іноземця, який дає Вам право не виїжджати з України протягом року. І мова тут йде саме про календарний рік і «накопичувальна система» тут не діє. Іншими словами, якщо ті дев’яносто днів, які покладаються іноземцю по візі, Ви можете витрачати в будь-якому зручному форматі або витратити весь ліміт відразу, або ж розподілити його накілька поїздок, то у випадку з посвідкою ці хитрощі не спрацюють.

Через рік він втратить свою силу, навіть якщо Ви не пробули в країні жодного дня, тому тут необхідно чітко розпланувати справи на майбутній рік, щоб використовувати можливості по максимуму.
Українські закони передбачають два способи легалізації іноземців: на рік, і постійний. Оформлення дозволу на проживання в Україні можевідбуватися в рамках квоти, яка встановлена ​​державою, або поза цієї квоти.

Квота прописується урядом щорічно для груп іноземців, які претендують на постійну посвідку на проживання. Як правило, туди входять видатні вчені, діячі культури, люди, які інвестували великі кошти в економіку України, подружжя або діти іммігранта, що вже отримав тимчасову посвідку на постійне проживання в Україні та ін. Що стосується легалізації поза квотою, то вона доступна батькам або дітям українських громадян, людям, які раніше вже мали українське громадянство, або, наприклад, тим, хто народився на українській території, і це актуально як для постійної посвідки, так і для тимчасової.

Так чи інакше, процес легалізації в будь-якому випадку буде непростим.

Перш за все, Вам потрібно буде відправитися до нотаріуса і завірити у нього сторінки паспорта, перекладені на українську;
потім сплатити державне мито;
зібрати залишок документів (остаточний їх список, до речі, буде змінюватися в залежності від підстави отримання Вашого дозволу на проживання);
лише після цього можна буде йти в міграційну службу.

Якщо вірити офіційним документам, то тимчасовий вид на проживання в Україні оформляється близько місяця, а питання постійної легалізації змусить почекати десь рік. Однак, як відомо, фактичні терміни нерідко перевищують ті, що заявлені в законодавстві, тому враховуйте і це теж.

Професіоналізм наших фахівців дозволяє вирішити дане питання за рекордно короткі терміни. Посвідку на тимчасове проживання Ви зможете отримати вже через тиждень (максимум 10 днів).

Крім того:

  • ми надаємо клієнтам будь-які консультації з міграційних питань;
  • допомагаємо вирішувати всі супутні завдання, пов’язані з реєстрацією проживання і дозволом на імміграцію;
  • надаємо допомогу при проведенні оплат державних мит;
  • для повноцінної процедури оформлення нам буде потрібно мінімум Ваших документів;
  • представляємо і охороняємо Ваші інтереси на всіх стадіях легалізації.

Відомо, що в відношенні резидентів інших держав в нашій країні діє формула «90/180», по якій кожен іноземець може жити на українській території лише три місяці на півріччя. Якщо мета Вашого візиту, наприклад, приїзд до родичів або якісь короткострокові справи, то подібного терміну, як правило, буває більш ніж достатньо, і сенсу домагатися пільгового режиму просто немає.

Якщо ж Ви переслідуєте якісь більш масштабні цілі, сенс подбати про отримання посвідки на тимчасове проживання. Що ж дасть тимчасову посвідку на проживання? Україна має на цей рахунок закони, які говорять нам наступне. Іноземець, якому було видано тимчасовий дозвіл на проживання, отримує автоматичне право перебувати в нашій країні протягом року і позбавляється від потреби кожні три місяці виїжджати назад за кордон і продовжувати міграційну карту.

Зрозуміло, через рік, процедуру його придбання доведеться повторювати, однак якщо більше року перебувати в нашій країні Вам не знадобиться, то вид на проживання в тимчасовому форматі Вам буде цілком достатньо.

Ви можете завантажити заяву іноземця чи особи без громадянства для отримання посвідки на тимчасове проживання

Зверніть увагу, що Заява та Клопотання приймаючої сторони щодо оформлення іноземцю посвідки на тимчасове проживання заповнюється виключно українською мовою.

Тимчасове посвідчення громадянина України

Тимчасове посвідчення громадянина України видається особам, які досягли шістнадцятирічного віку, які отримали громадянство Украіниі і взяли зобов’язання припинити іноземне громадянство протягом двох років з моменту набуття громадянства України. Як скористатися послугою з оформлення?

1. Зібрати необхідні документи;
2. Звернутися до нашої агенції;
3. Прибути в ОДМС спільно з представником нашого агентства і подати заяву разом з необхідними документами;
4. Отримати тимчасове посвідчення громадянина України у відповідному територіальному органі або підрозділі ДМС.

Вартість послуги.

Вартість послуги з оформлення та отримання тимчасового посвідчення залежить від конкретної ситуації і сформованих у Вас обставин. Розмір оплати послуг може коливатися, але в будь-якому випадку її точний розмір, як і терміни надання послуги визначаються і обумовлюються при укладанні договору. У разі колективних звернень передбачена система знижок.
В середньому вартість наших послуг «під ключ» становить 100 доларів США.
У разі звернення до нас за послугою з оформлення набуття громадянства України, послуги з оформлення вищевказаного посвідченнябудуть надані Вам БЕЗКОШТОВНО! Необхідні документи.
За умови звернення до агенції, Вам буде достатньо надати нашим юристам наступні документи: довідку про реєстрацію особи громадянином України; 2 фотокартки розміром 35 х 45 мм; особи, які постійно проживають в Україні, подають копію реєстраційного номера облікової картки платника податків, крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний орган державної податкової служби і мають відмітку в паспорті; паспортний документ або документ, який його замінює і засвідчує особу заявника.
Оформлення інших документів здійснять наші юристи протягом 3-х робочих днів! Терміни розгляду документів в ОДМС.
В середньому дані терміни становлять 10 днів з моменту подачі документів в ОДМС, але завдяки професійному підходу наших юристів, для Вас цей термін складе 3-4 робочих дня.

Результат отримання послуги.
Отримання тимчасового посвідчення, яке дійсним протягом 2 років.

Підстави для відмови в наданні послуги.
Відсутність одного з необхідних документів.

 

Посвідка на тимчасове проживання в Україні на підставі шлюбу

За статистикою шлюб ​​найбільш популярним способом отримання посвідки, оскільки цей варіант найлегше реалізується. Ви вступаєте в законні шлюбні відносини з українським громадянином, а через два роки отримуєте повне право претендувати на документ, який дозволить Вам жити в нашій країні протягом року.

Держава встановлює певну річну квоту, в рамках якої визначається максимальна кількість іноземців, які наділяються правом безвиїзно жити на українській території протягом календарного року.

Найчастіше в число цих людей потрапляють кваліфіковані фахівці, в яких зацікавлена ​​країна, великі інвестори і ті, хто вже колись мав українське громадянство. Існує, між тим, і кілька способів придбати ВНЖ понад вказану квоти.

  • зокрема, іноземець, який має серед українських громадян батьків або дітей, отримує можливість обійти це обмеження;
  • точно такий же привілеєм користуватися і ті, хто був свого часу народжений на українській території або має чоловіка-українця.

Найбільш поширені запитання про вид на проживання в Україні

Чи треба надавати медичні довідки при отриманні посвідки?
Довідки від медичних установ, які підтверджують те, що Ви не страждаєте наркотичною або алкогольною залежністю, а також те, що у Вас немає важких захворювань, входять в число обов’язкових документів, що подаються при отриманні ПМЖ.

Як правильно продовжити посвідку, якщо я збираюся одружитися?
ВНЖ може бути оформлений лише за фактом вступу в шлюб. Іншими словами, спочатку Ви отримуєте документи в РАГСі, а потім звертаєтеся до нас. 90 (або 60) днів, які може перебувати в Україні іноземець без постійного місця проживання, як правило, буває досить для того, щоб провести всі ці процедури.

Що краще: посвідка на підставі шлюбу або з працевлаштування?
Тут все залежить від конкретної ситуації і обставин, які ми, як відомо, не вибираємо. Як відомо, на підставі недавно укладеного шлюбу або наявності роботи можна оформити тільки посвідку на тимчасове проживання, тобто через рік його потрібно буде продовжувати. Таким чином, все буде впиратися в те, наскільки стабільною буде Ваша робота і наскільки міцним виявиться Ваш шлюб.

Яка доля дітей, якщо їх батьки отримали посвідку?
Якщо Ви придбали посвідку в Україні, Ваші діти також отримують підстави для його оформлення за стандартною процедурою.

Хто вважається членом сім’ї, якщо я отримав посвідку?
У число членів сім’ї входять Ваші чоловік (дружина), батьки, діти, а також ті, хто потрапляє в цю категорію, згідно із законами Вашої держави.

Ми допоможемо Вам оформити та отримати посвідку на проживання в Україні будь-якого типу для іноземних громадян за доступною ціною та в найкоротші терміни!