info@vidnazhitelstvo.com Пн-Пт с 09:00 до 19:00

Посвідка на проживання в Німеччині

1 балл2 балл3 балл4 балл5 балл (нет рейтинга)
Loading...

Як отримати посвідку (вид) на проживання в Німеччині

Купівля нерухомості в Німеччині не гарантує отримання ВНЖ, але на нього можна претендувати при придбанні або реєстрації GmbH німецького аналога ТОВ.

ВНЖ для бізнесменів

1 серпня 2012 року 21 «Закону про перебування, працевлаштування та інтеграції іноземців в Німеччині» був змінений. Кардинальні зміни торкнулися положення, згідно з яким видача посвідки на проживання для підприємців при виконанні певних умов, таких як забезпечення працевлаштування п’яти співробітників і підтвердження мінімальної суми інвестицій (мінімум 250 тис. Євро), відбувалася без поглибленої перевірки. Тепер немає необхідності забезпечувати працевлаштування п’яти співробітників, а також відсутня мінімальна сума інвестицій. Тим самим на ВНЖ можуть розраховувати представники малого і середнього бізнесу. Однак при прийнятті рішення німецька влада, а також компетентні професійні організації керуються такими критеріями:

  • діяльність заявника повинна бути корисна для економіки регіону;
  • заявник повинен довести, що у нього необхідні кошти для ведення бізнесу або згоду від майбутнього кредитора;
  • у заявника повинен бути бізнес-план;
  • діяльність компанії повинна відповідати попередньому роду занять підприємця, і він повинен мати відповідну професійну кваліфікацію.

При розгляді заявки враховуються такі критерії, як здійсненність ідеї заявника, його підприємницький досвід, сума інвестицій, можливість створення учнівських і робочих місць, внесок в наукові дослідження. Кожен конкретний випадок розглядається окремо, тому не можна говорити, що вид на проживання в Німеччині зможе отримати будь-який зацікавлений інвестор.

2. ВНЖ по фінансову спроможність. «Закон про перебування не обмежує підстави для отримання ВНЖ в Німеччині. На практиці міграційна влада німецьких земель можуть надати ВНЖ заможним заявникам, які зможуть підтвердити наявність активів на певну суму. На сьогодні не існує точних і загальних для всіх земель ФРН до розмірів активів.

Для того щоб отримати ВНЖ по фінансову спроможність, необхідно звернутися за допомогою до німецьких юристам, які будуть представляти інтереси претендента в міграційній службі.

3. Інші підстави для отримання ВНЖ:

  • проходження курсів (обмежений термін дії до 9 місяців);
    перебування в країні в рамках програми AU-Pair (максимум 12 місяців);
    відвідування установи професійної освіти;
  • навчання в державному або визнаному державою університеті Німеччини (в перший раз такий ВНЖ видається на один рік, потім продовжується кожні два роки, поки навчання не скінчиться; а по закінченні навчання продовжується на 18 місяців для пошуку роботи);
  • робота (ВНЖ не надається будь-кому, хто бажає працювати в Німеччині: приймається в розрахунок ситуація на місцевому ринку праці, затребуваність даної спеціальності і її користь для економіки Німеччини. Також для деяких професій передбачені тимчасові обмеження, тобто після закінчення передбачених законом строків продовження ВНЖ на тій же підставі виключено);
  • пошук роботи (обмежений термін дії максимум 6 місяців);
    возз’єднання сім’ї;
  • імміграція за єврейським походженням (наприклад, на отримання ВНЖ можуть розраховувати особи, у яких хоча б один з батьків єврейського походження).
    ВНЖ видається максимум на три роки з можливістю продовження і анулюється, як правило, якщо його власник понад півроку безперервно перебуває поза територією Німеччини.
Наши специалисты всегда готовы проконсультировать Вас и ответить на все вопросы.

Мы поможем Вам оформить временный вид на жительство в Украине по доступной цене и в кратчайшие сроки!

Остались вопросы?
Звоните прямо сейчас
Или оставьте свой номер - перезвоним в течении 2-x минут