info@vidnazhitelstvo.com Пн-Пт с 09:00 до 19:00

Як отримати дозвіл на імміграцію в Україну

1 балл2 балл3 балл4 балл5 балл (1 голосов, рейтинг: 5.00 из 5)
Loading...

Найбільш поширеними підставами для отримання дозволу на імміграцію в Україну є:

  • Наявність шлюбу з громадянином України понад два роки;
  • Наявність українського громадянства в дітей або батьків іноземця;
  • Наявність права на здобуття статусу громадянина України за територіальним походженням.

Слід зазначити, що інші підстави, зокрема такі, як наявність нерухомості на території країни, не дають права на імміграцію в Україну.

Які права дає дозвіл на імміграцію в Україну?

Виданий уповноваженим органом документ, що посвідчує особу та надає можливість проживання на території держави, використання більшості прав громадянина. Посвідка буває двох видів: посвідка на постійне проживання та тимчасова. Кожен з них має свої переваги і недоліки, яку посвідку вибрати вирішує тільки здобувач в залежності від конкретної ситуації. В залежності від потреб іноземця та його цілей, ми можемо також допомгти в отриманні посвідки на тимчасове проживання, якщо громадянин іншої держави має відповідні підстави перебування.

При наявності підстав для імміграції в Україну, іноземному громадянину необхідно звернутися з заявою на отримання дозволу на імміграцію в посольство або консульство України або до місцевого відділу Державної міграційної служби.

Як отримати дозвіл на імміграцію в Україну

Дозвіл на імміграцію – це специфічний документ, який повинен отримати кожен, хто хоче переїхати в Україну. Саме цей документ дає право надалі оформити посвідку на проживання.

Щорічно український уряд визначає квоту імміграції. У неї входить деяка кількість людей, що належать до певних груп. Однак існують і категорії осіб, які можуть отримати дозвіл на імміграцію поза цієї квоти.

В останні роки іммігрантів в Україні стає все більше. Це пояснюється різними причинами, в тому числі економічними і політичними. Уряд дає можливість іноземцям ставати громадянами України, переїжджати сюди на постійне місце проживання, працювати і вчитися.

Люди, що входять до квоти імміграції

Кабінет міністрів щорічно визначає квоту імміграції. У цю квоту завжди входять ті ж категорії, проте кількість людей в них може варіюватися. Ось список категорій осіб, що входять в цю квоту:

– Люди, які займаються розвитком культури і науки і можуть бути корисними для України в цих областях;
– Висококваліфіковані професіонали, які можуть принести користь України в сферах своєї діяльності;
– Особи, які вклали в українську економіку понад сто тисяч американських доларів;
– Люди, які знаходяться в близькій спорідненості (діти, батьки, бабусі, дідусі, брати і сестри) з громадянами України;
– Колишні громадяни України;
– Батьки, подружжя і неповнолітні діти тих, хто вже отримав дозвіл на імміграцію в Україну;
– Особи, які стали жертвами торгівлі людьми (через три роки, після того, як буде встановлено цей статус);
– Біженці (після того, як проживуть в Україні три роки).
– Люди, які можуть отримати дозвіл, поза квотою імміграції

Деякі особливі категорії людей мають право на те, щоб отримати дозвіл на імміграцію поза квотою, яку встановила українська влада. Ось список цих категорій:

– Люди, які перебувають у шлюбі з громадянами України довше двох років;
– Батьки і діти українських громадян;
– Люди, які мають право на громадянство за територіальним походженням;
– Люди, яких з громадянами України пов’язує опікунство чи піклування;
– Люди, чий переїзд в Україну є державно важливою;
– Закордонні українці, а також їхні чоловіки, дружини і діти, якщо вони в’їжджають разом.
– Всі категорії людей, перераховані в цих двох пунктах, можуть отримати дозвіл на імміграцію і переїхати в Україну на постійне місце проживання.

Що потрібно зробити, щоб оформити дозвіл на імміграцію в Україну

Якщо ви визначили, що маєте право отримати дозвіл на імміграцію, та хочете їм скористатися, вам потрібно буде здійснити кілька кроків. Першим завданням для вас стане збір всіх необхідних паперів. Ось їх список:

– Копія вашого паспорта, перекладена на українську мову і завірена нотаріусом;
– Три фотографії;
– Інформація про місце вашого проживання;
– Заява на отримання дозволу на імміграцію;
– Документ, який доводить, що ви ставитеся до однієї з перерахованих категорій;
– Інформація про склад вашої сім’ї (її також потрібно перекласти українською і запевнити переклад нотаріально);
– Довідка про те, що у вас немає певних законом хвороб, а також залежностей (алкоголізму, токсикоманії, наркоманії та ін.);
– Довідки про те, що у вас немає судимостей.
Як і у випадку з видом на проживання, важливо, щоб всі документи були правильно оформлені, а заява написана без помилок.

Після того, як ви зберете документи, подайте їх в ДМС. Зазвичай це роблять особисто, але ви можете скористатися послугами представника, або відправити паперу поштою. Дітям і недієздатним громадянам дозвіл на імміграцію оформляють батьки або опікуни. Заяву в ДМС розглядають протягом року.

Ви можете оформити дозвіл на імміграцію і перебуваючи за кордоном, через консульство або дипломатичну установу.

Наши специалисты всегда готовы проконсультировать Вас и ответить на все вопросы.

Мы поможем Вам оформить временный вид на жительство в Украине по доступной цене и в кратчайшие сроки!

Остались вопросы?
Звоните прямо сейчас
Или оставьте свой номер - перезвоним в течении 2-x минут