info@vidnazhitelstvo.com Пн-Пт с 09:00 до 19:00

ПОСВІДКА НА ПРОЖИВАННЯ В УКРАЇНІ НА ПРИКЛАДІ БОЛГАРІЇ

1 балл2 балл3 балл4 балл5 балл (нет рейтинга)
Loading...

Дозволом на проживання прийнято називати дозвіл на перебування в країні, видане громадянину іншої держави (іноземцю).

Вид на проживання дає право на в’їзд до Болгарії без візи і постійне (або в межах терміну дії дозволу) проживання в країні. Володарі ПМЖ можуть працювати і користуватися державними соціальними гарантіями.

Для отримання тимчасової посвідки на проживання в Болгарії необхідно мати підставу для його придбання (підстави для ВНЖ, підстави для ПМЖ). Це може бути пенсійне забезпечення, відкриття представництва іноземної компанії або фірми в Болгарії, інвестиції в економіку, покупка нерухомості на певну суму, болгарське походження або шлюб з громадянином Болгарії або ЄС і інші. Також необхідно мати місце для проживання (оренда або власна нерухомість) і довести свою фінансову забезпеченість (близько 2000 євро на людину).

У Україні посвідка може бути трьох видів (Закон про іноземців в Республіці Болгарія (ЗЧРБ)):

  • ВНЖ дозвіл на тривале перебування терміном до 1 року;
  • ДВЖ дозвіл на довгострокове перебування з дозволеним початковим терміном 5 років і можливістю продовження;
  • ПМЖ дозвіл на постійне перебування.

Залежно від типу дозволу на проживання розрізняються термін дозволеного перебування в країні, наявність право на роботу, набір соціальних гарантій, вартість отримання і т.п.

Як отримати посвідку на проживання в Болгарії строком до 1 року (ВНЖ):

  1. вибрати відповідне підстава для отримання посвідки на проживання;
  2. отримати візу Д (імміграційна віза) в посольстві Болгарії в країні постійного проживання і в’їхати по ній на територію країни;
  3. подати необхідні документи до міграційної служби і отримати дозвіл на тривале перебування в Болгарії (ВНЖ) терміном від 6 місяців до року.

Як отримати постійний (ПМЖ) або довготривалий (ДВЖ) посвідку на проживання в Болгарії:

  • після отримання ВНЖ і його щорічного продовження перебувати на території Болгарії в не менше 30 місяців (10 місяців для ДВЖ) протягом 5 років;
  • подати необхідні документи до міграційної служби на отримання дозволу на постійне або довгострокове перебування в Болгарії (ПМЖ або ДВЖ).

Схема отримання посвідки на проживання в Болгарії

Отримання постійної посвідки на проживання (ПМЖ) в деяких випадках можливо відразу, минаючи стадію ВНЖ. Для цього необхідно мати доведене болгарське походження або інвестувати достатні кошти в економіку Болгарії.

Вартість отримання посвідки на проживання залежить від наявного підстави. Саме маленькі витрати на отримання виду на проживання в Болгарії у пенсіонерів (близько 500 євро).

Підстави для отримання посвідки на проживання в Болгарії:

  • Дозвіл від органів Міністерства з питань праці та соціальної політики на роботу в Болгарії . Такий дозвіл повинен отримати роботодавець, довівши що не може знайти відповідного працівника-болгарина;
  • Відкриття фірми в Болгарії та здійснення діяльності в результаті якої забезпечені і підтримуються не менше 10 робочих місць для болгарських громадян;
  • Перебування в країні в якості іноземного фахівця відповідно до міжнародних договорів, за якими Республіка Болгарія стороною;
  • Шлюб з іноземцем, що постійно перебував в країні (які мають постійне місце проживання);
  • Призначення представником іноземної компанії, зареєстрованої в Болгарській торгівельно-промисловій палаті (БТПП);
  • З’являтися фінансово забезпеченими батьками постійно перебувають в країні або болгарського громадянина;
  • Надходження на тривале лікування в медичний заклад і володіння достатніми фінансовими коштами на лікування та утримання;
  • Бути кореспондентом іноземних засобів масової інформації, що мають акредитацію в Республіці Болгарії;
  • Мати пенсійне забезпечення та у своєму розпорядженні засоби на своє утримання в країні (близько 1000 євро);
  • Бути членом сім’ї іноземця, який отримав ВНЖ (дозвіл на тривале перебування). Членами сім’ї визнаються подружжя і діти до 18 років;
  • З’являтися батьками іноземця або знаходиться у фактичному позашлюбного співжиття з іноземцем, який отримав дозвіл на тривале перебування на підставі ст. 22, абз. 3;
  • Отримання дозволу від органів Міністерства з питань праці та соціальної політики на здійснення діяльності по вільній практиці;
  • Дозвіл Міністерства юстиції за умов і в порядку, визначеному Розпорядженням міністра юстиції, погодженим з міністром внутрішніх справ і з головою Державного агентства «Національна безпека» на здійснення діяльності з некомерційною метою;
  • Отримання статусу особливого захисту, згiдно зi ст. 25 Закону про боротьбу з трафіком людей;
  • Бути членом сім’ї болгарського громадянина;
  • Придбання нерухомості на території Республіки Болгарія вартістю не менше 300 тис. Євро;
  • Інвестиції в економічно несприятливі райони Болгарії на суму не менше 125 тис. Євро
  • Болгарське походження.
Наши специалисты всегда готовы проконсультировать Вас и ответить на все вопросы.

Мы поможем Вам оформить временный вид на жительство в Украине по доступной цене и в кратчайшие сроки!

Остались вопросы?
Звоните прямо сейчас
Или оставьте свой номер - перезвоним в течении 2-x минут